Tomasz Jakubiak kontynuuje kulinarną podróż po kraju w kolejnym sezonie programu. W poszukiwaniu przepisów na tradycyjne, polskie dania i ich regionalne warianty. Tym razem poznamy sekrety przyrządzania idealnego rosołu, chłodnika, grochówki, ozorków, klusek, placków, kotletów mielonych oraz kaczki i dań z grzybów. Tomek przygotuje własne wersje tych potraw, inspirując się przepisami lokalnych kucharzy i gospodyń. W programie będzie się dużo działo.
Nie zabraknie podróży po Polsce, ale też tych w… czasie, gdy Tomek będzie odkrywał na nowo stare, tradycyjne przepisy. Poznamy pełnych pasji do gotowania ludzi, którzy zdradzą nam sekrety najlepszych polskich dań. Tomek będzie jadł z niejednego gara, wkręci się w zdobywanie sekretnych receptur, ale przede wszystkim ugotuje swoje wersje najsłynniejszych rodzimych przysmaków. Nie zabraknie też barwnych opowieści, tradycji i regionalizmów, okraszonych humorem prowadzącego. Będzie ciekawie, zabawnie no i pysznie! Gotowi? Niech Wam leci ślinka!
Naszą mini audycję „Serialowe piątki +” usłyszycie w każdy piątek o 16:50 w Radiu Złote Przeboje!