Największą pasją Dominiki Wójciak jest gotowanie. W studiu Radia Złote Przeboje opowiedziała jak zmieniło się jej życie po zwycięstwie trzeciej edycji programu „Master Cherf”.
Dominika Wójciak podpowiedziała słuchaczom „Morowego Weekendu” jakie produkty powinniśmy jeść na wiosnę i dlaczego. Według kucharki warto zainwestować w kalendarz sezonowy, który podpowie kiedy dane produkty najlepiej jeść i kupować. Kupując warzywa i owoce w sezonie nie tylko jemy zdrowe, smaczne i świeże produkty ale też zaoszczędzimy pieniądze. Jednocześnie przyczyniamy się do ochrony środowiska i wspieramy polskie gospodarstwa:
Dominika Wójciak podpowiedziała jakie warzywa możemy jeść już na początku kwietnia. Już teraz możemy rozkoszować się młodą rzodkiewką, świeżą sałatą prosto z ogrodów oraz rzeżuchą i natką pietruszki. Wkrótce też będziemy mogli jeść rabarbar.
W maju i czerwcu natomiast pojawią się młode buraczki, truskawki oraz pory i dymka.
Posłuchajcie całej rozmowy Odety Moro!
„Morowy Weekend” w każdą sobotę i niedzielę między 12:00, a 16:00 tylko w Radiu Złote Przeboje!